Over Marinka

Ongeveer 9 jaar was ik toen ik niet meer met plezier naar school ging. Ik zat niet in een fijne klas waar ik mezelf kon zijn. Ik heb me op school vaak niet prettig gevoeld.

Ik voelde me heel onzeker en ik stond niet stevig in mijn schoenen. Ik wist toen nog niet van mezelf dat ik (hoog) gevoelig was dus ik begreep mezelf ook niet altijd even goed. Ik probeerde me aan te passen aan dominante kinderen om mij heen waardoor ik regelmatig over mijn grenzen heen liet gaan. Ik voelde me heel ongelukkig en besloot dit bij mezelf te houden waardoor ik me lang alleen heb gevoeld en onbegrepen.

Wat had ik in die periode graag iemand gehad (buiten mijn eigen vader en moeder om) die mij inzicht kon geven in mijn kwaliteiten en mijn eigen kunnen. Iemand die mij kon helpen om weer in mijn kracht te gaan staan. Een luisterend oor van iemand die mij begreep en kon helpen om dichtbij mezelf te blijven. Ik ben ervan overtuigd dat een weerbaarheidstraining om steviger in mijn schoenen te staan mij ook had geholpen om de jaren op de basisschool met meer zelfvertrouwen door te komen.

"Ik heb me vaak alleen gevoeld en onbegrepen. Ik wist toen nog niet van mezelf dat ik (hoog) gevoelig was"

Ik gun jouw kind een onbezorgde kindertijd

Kinderen zijn de toekomst en ik gun jouw kind een onbezorgde kindertijd. Ik help jouw kind om vol zelfvertrouwen te voelen dat hij/zij goed is zoals ze is. Zodat jouw kind in zichzelf gelooft en open staat voor alle mooie dingen die er op haar/zijn pad komen. Dan wordt jouw kind de mooiste versie van zichzelf. En kan jouw kind vol zelfvertrouwen en eigenwaarde verder ontwikkelen tot het prachtige mens dat hij of zij al is.

Dat is mijn missie!

Als coach geloof ik dat wanneer hoofd, hart en handen samen komen je het beste in jezelf naar boven kan krijgen.
Ik geloof in de kwaliteiten en krachten die jij als ouder hebt en die jouw kind heeft. Ik kijk naar wat er wel is (oplossingsgericht) en help jouw kind of jouw als ouder je kwaliteiten in te zetten, want ik ben ervan overtuigd dat dat een langdurig positief resultaat oplevert. Dit doe ik door verschillende werkvormen te gebruiken met spel en creativiteit.

Er is geen goed of fout. Je kinderen zijn jouw spiegel en daar kan je als ouder weer veel van leren.
Er zijn vaak geen grote veranderingen nodig, in de kleine successen, daar ligt het goud!

Wat je misschien nog niet wist van mij?

Mijn naam is Marinka Anbeek-van den Bosch. Gelukkig getrouwd met Marcel en moeder van twee lieve zoons. Samen met onze labradoodle wonen we met ons gezin in Veenendaal. Ik houd van dansen, al doe ik dat veel te weinig. Een leuk weetje: Vroeger ben ik Nederlands kampioen Jazzdance geweest met mijn dansteam. Zelf heb ik ook lang danslessen gegeven aan kinderen en jongeren.

Ik ben in 2013 begonnen met mijn coachpraktijk als kindercoach. 

Mensen vinden mij empathisch, zorgzaam, gedreven, enthousiast, geinteresseerd, betrokken en eerlijk en af en toe een beetje te streng voor mezelf.

Ik ben gevoelig en bescheiden maar kan ook af en toe een control freak zijn.

Mensen die mij goed kennen weten dat ik op zijn zachtst gezegd niet van vissen houdt. (Eigenlijk heb ik gewoon een fobie voor die glibberige beesten) En je zult mij daardoor nooit in de zee of een meer zien zwemmen. Als ik een vakantie boek in mijn geliefde vakantieland Italie, dan geniet ik van het uitzicht op de zee of het meer, maar zwemmen doe ik dus het liefst in een zwembad. Dan voel ik mij comfortabel en happy.

Je comfortabel en happy voelen op de plek waar je bent, dat is wat ik belangrijk vind. Of dat nou thuis in je gezin is of op school, in de klas, of op de sportvereniging. Je wil dat jouw kind zich overal happy voelt toch?

Wat anderen zeggen

Als ouders van een hooggevoelig meisje van 10 jaar met weinig zelfvertrouwen maakten wij ons soms best wel zorgen. Marinka heeft zowel voor onze dochter als voor ons als ouders heel veel kunnen betekenen. Wij begrijpen beter hoe het in het hoofd van onze dochter werkt waardoor we minder strijd hebben met elkaar. Onze dochter heeft inzicht gekregen in haar eigen kunnen wat haar zelfvertrouwen weer vergroot heeft. Er is meer rust in ons gezin en onze dochter zit een stuk beter in haar vel. Marinka heeft veel kennis over hoogsensitieve kinderen en werkt heel kindgericht. Onze dochter keek er elke keer naar uit om Marinka te zien. Want de creatieve werkvormen spraken onze dochter erg aan.

Ik gun ieder kind een Marinka

Marinka kan goed de emoties bij mensen lezen, ze kijkt en luistert echt. Ze is heel betrokken, en heeft een bijzonder groot empatisch vermogen. Een baken van rust en vertrouwen.

Neem gerust contact op

Gun jij jouw kind ook meer zelfvertrouwen, of heb je een hulpvraag voor jouw zoon/dochter. Neem dan vrijblijvend contact met mij op, dan kijken we samen wat ik voor je kan betekenen.